Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x

Scarybird - A termés őre

Scarybird cover

A madarak jelentős mértékben csökkenthetik a haszonnövények termésétnagy kártokozhatnak a mezőn, a gyümölcsösökben, a szőlőültetvényekben, a háztáji családi kertekben…

Amennyiben nem intézkedünk idejében a madarak képesek megsemmisíteni az egész termést, amivel hatalmas kárt okozhatnak a kis, de a nagy termelőknek is.

Számos kártevő madárfaj létezik ( galambokseregélyekvarjakszarkák, … ) a velük szembeni hagyományos védekezési módszerek pedig, nem járnak mindig eredménnyel, sőt károsíthatják a természetes környezetet is.

A madarak gyorsan alkalmazkodnak a nem mozgó madárijesztőkhöz, ezért azok csupán rövid ideig alkalmazhatók. Az erős hangeffektusok alkalmazása a lakosságot zavarja, a vegyi védekezéssel pedig, a természetes környezetet fertőzzük.

A kártevő madarak elleni védekezés többi ismert módszere, pl. az idomított héják, a védőhálók, az ultrahang, vagy a lézer alkalmazása csak kevesek számára elérhető, mert rendkívül drága.

SCARYBIRD amely annak az elvnek az alapján működik, hogy a kis madarak tartanak a nagy ragadozó madaraktól. A nagy ragadozó madarak jelenléte távol tartja a kis kártevőket.

Miként funkcionál a rendszer?

Az riasztórendszer valójában egy sas bábúja, amelyet hajlékony, 6 vagy 9 m magas teleszkópos rúdra erősítettünk.

Tehát a sas, héja, vagy bármelyik nagy ragadozó madárra emlékeztető bábú a legkisebb szélben is (2 km/h) izeg – mozog, röpköd, az eredeti ragadozó madarakat utánozza, és ezzel elriassza a kis kártevőket a mezőről, a gyümölcsösökből, a szőlőskertekből és a háztáji kertekből.

Az egy helyben rögzített madárijesztőkkel szemben, a mi gyártmányunk megállás nélkül röpdös, úgy tűnik, mintha folyamatosan vadászna, ezért a kis kártevők messze elkerülik. Tudni kell, hogy hatékony működéséhez legalább 6 m magas hajlékony rúdra van szükség.

Hol alkalmazható?

SCARYBIRD mindazok számára hasznos segítség lehet, akiknek gondot okoznak a kártevő madarak. Ide tartoznak a kis és a nagytermelők egyaránt.

Kiknek ajánljuk?

Akik természetbarát módon igyekeznek védelmezni javaikat a varjak, szarkák, seregélyek, verebek, galambok, sirályok, kárókatonák, feketerigók és a többi kártevő ellen.


HASZNÁLAT, TECHNIKAI ADATOK 

A védelmi rendszer felszereléséhez – ami nem tart tovább 10 percnél – használati utasítás jár. A munkát négy lépésben kell elvégezni :

  • Az állvány hegyes végét –azon a helyen, melyet kijelöltek- dugják a földbe, ügyeljenek, hogy a felénél ne jusson mélyebbre.
  • Húzzákszét a teleszkópos rudat ameddig csak lehet.
  • A csomagban levő kapcsokkal, a rúd tetején, erősítsék a helyére a madár bábút.
  • A rudat helyezzék a fölbe dugott tartóba.
  • A riasztó a legkisebb légáramlatban is (2 km/h) működőképes. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy nyílt területen az épületektől minél távolabb üzemeltessék.
  • Amikor a szél gyorsaság meghaladja a 45 km/h, vagy vihar közeleg, a riasztót szereljék le.
  • Egyébként a riasztót ott kell elhelyezni, ahol akadálytalanul lenghet rajta a bábu. Ahogy növekedik a szél ereje a tartórúd kilengése mind nagyobb lesz.
  • Általában erős szél esetén az akusztikus sugár növekszik a teleszkópos árboc hajlításával.
  • Ajánlatos a szerkezetet 5 – 7 nap elteltével legalább 3 – 4 méterre-távolabbra helyezni az eredeti ponttól, nehogy a madarak megszokják jelenlétét.
  • A termelési idény végén, illetve, amikor már nincs rá szükség, le kell szerelni és biztos helyre tenni.

További hasznos információért és egyedi árajánlatért keresse irodánkat:

info@hortiservice | +36 76 411 836