Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x

Kisfái Ökokert

KISFÁI ÖKOKERT Kecskeméten található, célja pedig, hogy saját szemünkkel is meggyőzödjünk zöldésgvetőmagok fajtatulajdonságairól valamint AMINORET bioracionáis technológia teljeskörű működéséről. 

A KISFÁI ÖKOKERTBEN ökogazdálkodás folyik, mely a szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai cikluson alapul, szintetikus műtrágya és (szintetikus) növényvédő szerek teljes körű mellőzésével. Kisfái Ökokert nemcsak a termesztést, hanem az ott alkalmazott agro-technológia bemutatását, a tapasztalatok átadását is küldetésnek tekinti. Míg a szokványos gazdálkodásban a károkozók elleni védelem érdekében (a növény immunrendszerét gyengítve) rovarölő, gombaölő, gyomirtó szereket és műtrágyákat használnak, addig a ökogazdálkodásban a megelőzésé a főszerep, a növény immunrendszerének erősítése a cél. Hozamfokozásra műtrágyát, antibiotikumokat nem használunk, génmódosított növények (GMO) termesztése teljesen kizárt.

Jelenleg a kísérleti kert fóliáiban különleges paradicsom- és paprika fajták, kabakos növények valamint szabadföldön sárga- és görögdinnyék, gyökérzöldségek termesztése zajlik AMINORET bioracionális termesztéstechnológiával. Mindezek mellett a kertészetet a hasznos rovarcsalogató KATICA VIRÁGMIX vagy a fóliákban felfutatott öko szőlő színesíti.

A KISFÁI ÖKOKERT-ben több éve öko áfogyatermesztés is folyik. Kihívást jelentett, hogy itt, a kecskeméti futóhomokban egyáltalán lehet-e, és ha igen, milyen technológiai módszerrel lehet áfonyát termelni. (Tovább: Áfonya termesztés és palánták)

A zöldség és a gyümölcstermesztés mellett az idei évben nagy szerepe volt palántanevelő fóliának, ahol több ezer öko palánta nevelkedett az év elején családi és hobbykertészek nagy örömére. 

A természtést mind a szaktanácsadók, vásárlók, újságírók, diákok szívesen látogatják. Amennyiben szeretne kilátogatni kecskeméti KISFÁI ÖKOKERT-be, szívesen várjuk kertészetünkbe. 

Bejelentkezés: Fülei Nóra +36 70 678 0898, nora.fulei@hortiservice.hu

KISFÁI ÖKOKERT indításáról, célkitűzéseiről Fülei Zoltánnal készült cikket ide kattintva olvashatja 

 

ÁLLÁSLEHETŐSÉG! 

Kertészetünkben hajtatott és szabadföldi zöldséget, gyümölcsöt termesztünk, melyet kecskeméti reptér mellett , a KISFÁI ÖKOKERT kertészetben árusítunk. 

Eladót keresünk, hogy a kecskeméti piaccsarnokban, a BIO-SZIGET standon is hozzáférhető legyen a termés. 

Jelentkezni a nora.fulei@hortiservice.hu email címen!