Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x

Scarybird

MEZŐK ÉS TERMÉS ŐRE: SCARYBIRD 

A madarak jelentős mértékben csökkenthetik a haszonnövények termését és nagy kárt okozhatnak a mezőn, a gyümölcsösökben, a szőlőültetvényekben, a háztáji családi kertekben.

Amennyiben nem intézkedünk idejében a madarak képesek megsemmisíteni az egész termést így hatalmas kárt okozhatnak.

Számos kártevő madárfaj létezik (galambokseregélyekvarjakszarkák) a velük szembeni hagyományos védekezési módszerek nem járnak mindig eredménnyel, sőt károsíthatják a természetes környezetet is.

A madarak gyorsan alkalmazkodnak a nem mozgó madárijesztőkhöz, ezért azok csupán rövid ideig biztosítanak megoldást. Az erős hangeffektusok alkalmazása a lakosságot zavarja, vegyi védekezéssel pedig a természetes környezetet fertőzzük.

A kártevő madarak elleni védekezés többi ismert módszere, pl. az idomított héják, védőhálók, ultrahang, vagy a lézer alkalmazása rendkívül drága.

Viszont ismerjük az elvet, hogy a nagy ragadozó madarak jelenléte távol tartja a kis kártevőket. A SCARYBIRD, ez alapján működik!

 

Miként funkcionál a rendszer?

Az riasztórendszer valójában egy sas bábuja, amelyet hajlékony, 6 vagy 9 m magas teleszkópos rúdra erősítettünk.

Tehát a sas, héja, vagy bármelyik nagy ragadozó madárra emlékeztető bábu a legkisebb szélben is (2 km/h) izeg – mozog, röpköd ragadozó madarakat utánozva ezzel elriasztja a kis kártevőket a mezőről, a gyümölcsösökből, a szőlőskertekből és a háztáji kertekből.

SCARYBIRD megállás nélkül röpdös, úgy tűnik, mintha folyamatosan vadászna, ezért a kis kártevők messze elkerülik.

Hol alkalmazható?

SCARYBIRD mindazok számára hasznos segítség lehet, akiknek gondot okoznak a kártevő madarak.

Kiknek ajánljuk?

Akik természetbarát módon igyekeznek védelmezni termésüket, varjak, szarkák, seregélyek, verebek, galambok, sirályok, kárókatonák, feketerigók és a többi kártevő ellen.

Nézze meg SCARYBIRD videót ide kattintva 

 


HASZNÁLAT, TECHNIKAI ADATOK 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS 

 • A védelmi rendszer felszereléséhez – ami nem tart tovább 10 percnél – használati utasítás jár. A munkát négy lépésben kell elvégezni:
 • Az állvány hegyes végét –azon a helyen, melyet kijelöltek- dugják a földbe, ügyeljenek, hogy a felénél ne jusson mélyebbre.
 • Húzzák szét a teleszkópos rudat ameddig csak lehet.
 • A rudat helyezzék a fölbe dugott tartóba.
 • A csomagban levő kapcsokkal, a rúd tetején, erősítsék a helyére a madár bábut.
 • A riasztó a legkisebb légáramlatban is (2 km/h) működőképes. Ennek ellenére javasoljuk, hogy nyílt területen az épületektől minél távolabb üzemeltessék.
 • Amikor a szél gyorsaság meghaladja a 45 km/h, vagy vihar közeleg, a riasztót szereljék le.
 • A riasztót ott kell elhelyezni, ahol akadálytalanul lenghet rajta a bábu. Ahogy növekedik a szél ereje a tartórúd kilengése mind nagyobb lesz.
 • Általában erős szél esetén az akusztikus sugár növekszik a teleszkópos árboc hajlításával.
 • Ajánlatos a szerkezetet 5 – 7 nap elteltével legalább 3 – 4 méterre-távolabbra helyezni az eredeti ponttól, nehogy a madarak megszokják jelenlétét.
 • A termelési idény végén, illetve, amikor már nincs rá szükség, le kell szerelni.

Hozzám legközelebbi gazdabolt

További hasznos információért és egyedi árajánlatért keresse irodánkat:

info@hortiservice.hu | +36 76 411 836