SCUDO +1 AÖP pont

A SCUDO különleges, aminosav- és glükonsavbázisú lombtrágya aktív réz- (9% Cu) és aminosav- (3,4%) tartalommal. 9% felszívódó réztartalommal (réz-glükonát) rendelkezik, így nem összehasonlítható semmilyen más konvencionális, kontakt réz készítménnyel. A benne található réz képes beépülni a növényi szövetekbe, így biztosítva a növény optimális életfolyamataihoz szükséges tápelemeket.
A réz bőrszövet erősítő hatása közismert, éppen ezért a SCUDO preventív alkalmazása révén fizikai gátat képez a patogénekkel szemben. Egyik fő alkotóelemét képező aminosav azonnal felszívódik a lombon keresztül és vele együtt a réz a szállítószövetekbe jut. A benne található réz nem a lombfelszínen, hanem a szövetekben fejti ki hatását, ennek köszönhetően a gomba és baktériumos betegségek nem képesek megtelepedni a növényen.
 
Az EU 2018/1981 végrehajtási rendelete szerint az ökogazdálkodásban 7 éves időtartamra meghatározott 28 kg/ha, azaz átlagosan 4 kg/ha/év maximális mennyiségben korlátozza a kijuttatható rezet. A SCUDO megfelelő adagolásával átlagosan 500 liter/ha lémennyiséggel kalkulálva ez 29,25 - 117 gramm réz kijuttatását jelenti hektáronként.
 
ADAGOLÁS:
A SCUDO adagolása a növény fenológiai állapotától függően 75-180 ml/100 liter.

A kezeléseket minden esetben az esti vagy a hajnali órákban kell elvégezni.

A leggyakrabban használt növényvédő szerekkel, műtrágyákkal keverhető, kivétel a rézzel nem kompatibilis termékek.

ÖSSZETÉTEL:
  • Réz, vízoldékony (Cu) 9%
  • Szerves nitrogén (N) 3%
  • Növényi eredetű aminosav 3,4%
  • pH (1:5)

Kiszerelés:

10 ml, 50 ml, 2 dl, 1 liter, 5 liter, 20 liter