Kategóriák
Tejsavó
Egyszerű anyag, mely magas szervessav- és fehérjetartalommal, antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, széles körű GOMBA- ÉS BAKTÉRIUMÖLŐ HATÁSÚ. Hazai tapasztalatok alapján a Tejsavó vizes oldata felhasználható lisztharmat, monília, tafrina megelőzésére és kezelésére ill. viricid hatása is megfigyelhető.
ÖSSZETÉTEL:
Tejipari melléktermékként nyert tejsavó (60-80 g/l koncentrációjú) (CODEX STAN 289/1995 szerint 1107/2009 / EK rendelet, SANTE / 12354/2015)
ADAGOLÁS:
Lombkezelés: 3 - 5 ml/1 liter, azaz 3-5 dl/100 liter
KEZELÉS: Használat előtt alaposan felrázandó a termék!
A kezeléseket teljes tenyészidőszak alatt 5-10 naponta a növény szükségleteinek megfelelően kell alkalmazni. A permetezéseket lehetőleg kora reggeli vagy esti órákban, 25 °C alatt kell végrehajtani. Külföldi tapasztalatok alapján a Tejsavó alkalmas fertőtlenítésére pl.: termesztőberendezés, palántanevelő eszközök, használati tárgyak.
KEVERHETŐSÉG:
Ne keverje réz származékokkal, olajokkal és mészkénnel. Lúgos termékekkel való keverés csökkentheti a hatékonyságot. Növényvédő szerekkel, felületaktív anyagokkal vagy műtrágyákkal keverés esetén ajánlott kompatibilitási teszt elvégzése.
HATÁSFOKOZÁS:
Myr Zn-Mn adagolás: 2,5 l/1 liter, azaz 2,5 dl/100 liter
Trainer adagolás: 1-2 ml/1 liter, azaz 1-2 dl/100 liter
30 ml, 0,5 liter, 1 liter, 5 liter